Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Ananaspaj

En enkel och jättegod ananaspaj som du snabbt svänger ihop. Lika god att äta ljummen som kall tillsammans med en god vaniljglass. Den här pajbotten är så enkel där du smälter smöret och har i resten av ingredienserna och trycker direkt ut den i formen.

Ingredienser:

Pajdeg:

  • 150 g smör

  • 1 dl socker

  • 3 dl mjöl

  • 2 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 2 dl creme fraiche

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 1 dl strösocker

  • 2 ägg

  • 3 små burkar krossad ananas

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.

  2. Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke.

  3. Låt ananasen rinna av i en finmaskig sil, blanda sedan ananasen med resten av fyllningen.

  4. Fyll pajskalet och grädda i 175 grader i ca 40 minuter.

  5. Servera med en god vaniljglass!

See this content in the original post