Asiatisk nudelwok med biff och grönsaker
Den här woken är fylld med asiatiska smaker. Låt köttet ligga i marinaden en stund så den får suga åt sig alla smaker. För att göra det lite extra festligt kan du toppa det hela med en äggula!
Ingredienser: 4 portioner
4 portioner äggnudlar
500 g lövbiff
2 msk rapsolja
2 morötter
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl haricot verts
Marinad:
3 msk rapsolja
2 msk sesamolja
3 msk soja
3 msk pressad lime
2 msk honung
1 1/2 msk sambal olek
Topping:
Sesamfrön
Salladslök
Lime
Chili
Äggula
Gör så här:
Skär lövbiffen i tunna strimlor.
Blanda alla ingredienser till marinaden och lägg i biffen. Låt marinera under tiden du gör grönsakerna.
Skala och strimla morötterna och skär purjolöken i tunna skivor.
Hetta upp olja i en wokpanna och fräs morötter, purjolök, vitlök och haricot verts.
Ta upp grönsakerna och lägg på en tallrik så länge.
Fräs köttet på hög värme tills det får fin färg Lägg inte i allt kött på en gång utan bryn i omgångar.
Blanda ihop grönsakerna och köttet i wokpannan och låt allt fräsa ihop en stund.
Koka nudlarna som du antingen blandar i woken eller serverar bredvid.
Toppa med sesamfrön, salladslök, lime, chili och en äggula vid servering.