Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Asiatisk biffsallad

En underbart god asiatisk biffsallad blev det idag. Servera med nudlar så har du en snabb och festlig rätt att bjuda på.

Ingredienser 2 port:

  • 200 g glasnudlar

  • 100 g blandade salladsblad

  • 10 körsbärstomater, halverade

  • 5 rädisor i bitar

  • 1/2 paprika i bitar

  • 1 liten rödlök, fint skivad

  • 1⁄2 gurka, skuren i tunna stavar

  • 1⁄2 dl färsk koriander, hackad

  • 200–250 g rumstempererad biff eller entrecote

  • salt och peppar

  • 1 msk olja

Dressing

  • 1⁄2 färsk chili, urkärnad och tunt skivad

  • 1–2 vitlöksklyftor, pressade

  • 1 msk färsk koriander,

  • 1 msk honung

  • 2 msk fisksås

  • saft från 1⁄2 lime

  • 3 msk olivolja

  • 1 tsk sesamolja

Topping

  • färsk koriander

  • lime

  • mango

  • sesamfrön

  • Lite valfria nötter

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Laga nudlarna enligt beskrivningen på paketet, skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.

  2. Blanda ingredienserna till salladen. Rör ner nudlarna. Lägg upp en bädd av sallad och nudlar på ett uppläggningsfat. Gör dressingen genom att blanda samman ingredienserna och smaka av.

  3. Krydda köttet på bägge sidor med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på båda sidorna i 2–3 minuter eller mer, beroende på tjocklek och hur genomstekt du vill ha det. Låt köttet vila i ett par minuter på en tallrik.

  4. Skiva köttet tunt och lägg det på salladen. Strö över koriander, mango, limeskivor och sesamfrön

  5. . Ringla över dressing.

See this content in the original post