Asiatisk biffsallad
En underbart god asiatisk biffsallad blev det idag. Servera med nudlar så har du en snabb och festlig rätt att bjuda på.
Ingredienser 2 port:
200 g glasnudlar
100 g blandade salladsblad
10 körsbärstomater, halverade
5 rädisor i bitar
1/2 paprika i bitar
1 liten rödlök, fint skivad
1⁄2 gurka, skuren i tunna stavar
1⁄2 dl färsk koriander, hackad
200–250 g rumstempererad biff eller entrecote
salt och peppar
1 msk olja
Dressing
1⁄2 färsk chili, urkärnad och tunt skivad
1–2 vitlöksklyftor, pressade
1 msk färsk koriander,
1 msk honung
2 msk fisksås
saft från 1⁄2 lime
3 msk olivolja
1 tsk sesamolja
Topping
färsk koriander
lime
mango
sesamfrön
Lite valfria nötter
Gör så här:
Laga nudlarna enligt beskrivningen på paketet, skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
Blanda ingredienserna till salladen. Rör ner nudlarna. Lägg upp en bädd av sallad och nudlar på ett uppläggningsfat. Gör dressingen genom att blanda samman ingredienserna och smaka av.
Krydda köttet på bägge sidor med salt och peppar. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet på båda sidorna i 2–3 minuter eller mer, beroende på tjocklek och hur genomstekt du vill ha det. Låt köttet vila i ett par minuter på en tallrik.
Skiva köttet tunt och lägg det på salladen. Strö över koriander, mango, limeskivor och sesamfrön
. Ringla över dressing.