Asiatisk lax i friterat rispapper
Dessa asiatiska mumsbitar är enkla att göra, smakar underbart och kommer garanterat att imponera på dina gäster.
Ingredienser
10 –15 portioner
300 g gravad lax
1 äpple
1 msk ingefära, skalad och riven
1 ⁄2 msk sesamolja
salt efter smak
svartpeppar
4 –5 blad rispapper
5 dl raps- eller frityrolja
salt
gräslök
Så här gör du
30 minuter
Skär laxen i små bitar. Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Blanda samman lax, äpple, ingefära och sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Låt vila i kylen.
Mät upp oljan i en kastrull som du får plats med ett helt rispapper i. Värm upp oljan till 150–160 grader. Lägg i ett rispapper åt gången– vips så har du ett friterat rispapper på ett par sekunder. Ta upp, lägg på hushållspapper, salta och bryt till cirka 7 × 7 centimeter stora bitar.
Skeda upp laxen på rispappersbitarna. Garnera med gräslök.