Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Baguetter

Inte alls komplicerat och så vansinnigt gott det är med nybakade baguetter. Godast är dem ju att äta färska men det är ju ingen risk att det blir så mycket kvar! Ikväll fyllde vi dem med pulled pork men ta din favoritfyllning!

Ingredienser:

  • 50 g jäst

  • 5 dl vatten, 37 grader

  • 1 ½ tsk salt

  • 2 msk olivolja

  • 14 dl vetemjöl (spara cirka ½ dl till utbakning)

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke eller i en degblandare. Häll på vatten, salt och olivolja. Arbeta in lite i taget av mjölet. Arbeta degen smidig i 5–10 minuter. Sätt plastfilm över bunken eller lägg på en bakduk och låt degen jäsa i 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ en ugnsform med vatten längst ner i ugnen.

  3. Dela degen i tre bitar. Baka ut till tre längder, lägg längderna på en vågig baguetteplåt eller på en vanlig plåt med bakplåtspapper. Låt baguetterna jäsa i 40 minuter under en bakduk.

  4. Pensla längderna med kallt vatten, pudra med lite mjöl och skåra dem med en vass kniv. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 225 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Spraya gärna lite vatten i ugnen ett par gånger för extra krispig yta.

  5. Låt baguetterna svalna på ett galler.

See this content in the original post