Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Banankaka med kaffe, choklad och valnötter

Står du som jag med ett gäng övermogna bananer ibland. Om du inte vet vad du ska göra med dom så kan jag tipsa dig om den här banankakan med smak av kaffe, choklad och valnötter! Underbart saftig och god.

Ingredienser:

  • 100 g smör

  • 1 dl kokt starkt kaffe

  • 3 ägg

  • 3 dl strösocker

  • 3 bananer

  • 50 g valnötter

  • 100 g mörk choklad

  • 4 dl vetemjöl

  • 2 tsk bakpulver

Glasyr:

  • 2 dl florsocker

  • 1/2-1 msk starkt kaffe

Garnering:

  • Kokos

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Smörj och bröa en rund form med kokos.

  3. Smält smöret och blanda i kaffet.

  4. Vispa ägg och socker pösigt.

  5. Mosa bananerna, hacka nötter och choklad grovt.

  6. Blanda vetemjöl och bakpulver.

  7. Rör ner allt i äggsmeten och tillsätt smör och kaffe.

  8. Häll smeten i formen och grädda i ca 50-60 minuter.

  9. Låt kakan svalna helt innan du blandar ingredienserna till glasyren och brer på. Strö över kokos.

  10. Lycka till!

See this content in the original post