Broccoli cheese balls
Friterade, frasiga broccolibollar fyllda med ost, paprika och jalapeños. Servera till kött, fisk eller bara som dom är med en god dippsås! Vi grillade varsin karrékotlett och gjorde en kall citrussås till.
Ingredienser: ca 15 st
250 g broccoli
1 ägg
1 dl vetemjöl
1/2 gul lök, riven
1 vitlöksklyfta, pressad
2 dl riven ost
2 msk inlagda jalapeños, finhackade
3 msk inlagd strimlad paprika, finhackad
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 msk paprikapulver
Fritering:
1 ägg
1 dl vetemjöl
3 dl ströbröd
Olja till fritering
Gör så här:
Skär broccolin i bitar och koka i lättsaltat vatten ca 4 min. Skölj av i kallt vatten och krama ur vätskan ordentligt.
Hacka broccolin fint med en kniv.
Blanda broccoli, ägg, mjöl, lök, vitlök, ost, jalapeños, paprika och kryddor till en smet.
Ta fram 3 djupa tallrikar och häll upp mjöl i den ena, uppvispat ägg i den andra och ströbröd i den tredje.
Gör bollar av smeten som du rullar i mjöl, ägg och sist i ströbröd. Lägg på en skärbräda under tiden.
Värm oljan till 180°. Fritera bollarna ca 4 minuter tills de är gyllene.
Servera till kött, fisk eller bara som dom är med en god dippsås!