Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Chicken Piccata med citronsås

En god panerad kyckling med smak av parmesan, citron och ett sting av hetta av tabasco. Koka snabbt ihop en citronsås och häll över den färdiga kycklingen. Servera med pasta!

Ingredienser: 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer, tunnskivad

  • 2 ägg

  • 2 msk vitt vin eller kycklingbuljong

  • 2 msk citronsaft

  • 2 vitlöksklyftor, pressade

  • några droppar tabasco

  • rapsolja att steka i

  • 1 1/2 dl vetemjöl

  • 1/2 dl parmesanost, riven

  • 1/2 dl persilja, finhackad

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk svartpeppar

Citronsås:

  • 1 dl vitt vin

  • 3 msk smör

  • 1/2 dl citronsaft

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda ägg, vin, citronsaft, vitlök och tabasco i en djup tallrik.

  2. Blanda mjöl, parmesan, persilja, salt och peppar i en annan djup tallrik.

  3. Vänd kycklingen först i mjölblandningen, sen i äggblandningen och sen åter igen i mjölblandningen. Lägg på en skärbräda under tiden du värmer olja i en stekpanna.

  4. Stek kycklingen ca 5 minuter på varje sida tills de får fin färg. Varmhåll under tiden du gör såsen. Jag brukar sätta ugnen på 65° och varmhålla där om man steker mycket.

  5. Smält smöret i samma panna. Tillsätt vin och citronsaft. Låt koka tills såsen reducerat lite.

  6. Vid servering ringla såsen över kycklingen och servera med pasta.

See this content in the original post