Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Citronkakor

Jag är galen i allt som smakar citron så de här underbart syrliga smörkakorna med mycket citronsmak passar mig ypperligt. De är rullade i mycket florsocker innan de åker in i ugnen.

Ingredienser: ca 30 kakor beroende på hur stora du vill ha dem

  • 5 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 1/2 tsk salt

  • 125 g smör, rumsvarmt

  • 1 ask philadelphiaost, 200 g

  • 3 dl strösocker

  • 2 ägg

  • Rivet skal och saft av en citron

  • 1 tsk vaniljsocker

  • (några droppar gul karamellfärg)

  • florsocker, att rulla i

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda, mjöl, bakpulver och salt i en skål.

  2. Vispa smör, philadelphiaost och socker fluffigt i en annan skål.

  3. Tillsätt ägg, citronsaft, citronskal, vaniljsocker och eventuellt några droppar gul karamellfärg.

  4. Tillsätt mjölblandningen och rör tills allt är blandat. Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen minst 2 timmar eller över natten.

  5. Sätt ugnen på 175°.

  6. Forma smeten till bollar som du rullar i florsocker och lägger på bakplåtspapper. Lägg inte för tätt bara. När du rullat färdigt alla bollar rullar du dom en gång till i florsocker och gräddar i ugnen ca 18-20 minuter.

  7. Låt svalna på ett galler.

See this content in the original post