Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Ett fantastiskt bröd

Så enkelt, så snabbt och så fantastiskt gott. Passar till det mesta. Ett härligt bröd som påminner mycket om ciabatta. Receptet kommer från Nya Annas mat.

Du behöver:

Ca 24 bröd:

  • 5 dl fingervarmt vatten

  • 1 dl mjölk

  • 1/2 pkt jäst (25 g)

  • 2 tsk salt

  • 1 msk honung

  • 12 1/2 dl vetemjöl 

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke. Lägg i salt och honung. Häll över mjölkvattnet och rör tills jästen löst sig.

  2. Rör ner mjölet. Det ska bli en lös deg.

  3. Täck bunken med en handduk och låt jäsa 1-2 timmar.

  4. Värm ugnen till 240-250 grader.

  5. Strö ut 1/2-1 dl vetemjöl på bakbordet. Stjälp upp den lösa degen över mjölet men knåda inte. Strö ytterligare mjöl över degen och platta försiktigt ut den med handen. 

Skär degen i ca 6 cm smala remsor, dela sedan varje remsa i ca 3 delar "på snedden". Flytta efterhand över bitarna på plåtar.

Grädda bröden (de behöver inte jäsa igen) direkt. Sätt in en plåt i taget mitt i ugnen. Grädda ca 15 minuter. Låt svalna utan handduk så blir de frasiga och fina. Gott till är denna linssoppa på sötpotatis och morot.

See this content in the original post