Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Flygande Jacob allt-i-ett

70-talsklassikern Flygande Jacob är ju så himla gott. Jag gör den alltid med ris och kyckling i samma form. Det är ju så smidigt att bara ställa fram på bordet. Älskar även curry så det har jag i min Jacob. Smaklig spis!

Ingredienser: 4 portioner

  • Kokt ris, 4 portioner

  • 1 grillad kyckling

  • 2 tsk curry

  • 1 pkt bacon

  • 2 bananer

  • 1 dl jordnötter

  • 3 dl grädde

  • 1 dl chilisås

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Lägg det kokta riset i botten av en form.

3. Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg på hushållspapper för att rinna av.

4. Bena ur kycklingen, Skär köttet i mindre bitar och lägg på riset.

5. Skär bananerna i skivor och lägg dom och baconet på kycklingen.

6. Strö över curryn.

7. Vispa grädden. Rör ihop grädden med chilisåsen. Bred ut överst i formen.

8. Grädda i ugnen ca 15 minuter tills den får fin färg.

9. Ta ut och garnera med jordnötter. Smaklig spis!

See this content in the original post