Friterade makrilljärpar
Varför inte få in lite mer fiskrecept i vardagen! Här kommer ett på de här goda friterade makrilljärparna.
Ingredienser: 4 portioner
400 g makrill (jag använder fryst)
1 ägg
1/2 dl riven smakrik ost
1 dl ströbröd
1 msk majonnäs
1 msk senap
2 msk hackad gräslök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Olja till fritering
Gör så här:
Blanda alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Om du inte har en matberedare så kan du hacka fisken fint först och sen blanda allt för hand.
Värm oljan i en djup panna eller fritös till 180°.
Forma den ganska lösa smeten med 2 skedar till järpar och klicka ner i oljan försiktigt. Fritera ca 3 minuter på varje sida så de får fin färg.
Servera med potatisklyftor eller mos och varför inte en god ärtpesto. Recept på peston hittar du här.