Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Glutenfria lemoncurdkakor

Glutenfria lemoncurdkakor som är enkla att göra att smakar ljuvligt gott med den söta och syrliga kombinationen. 

Ingredienser: ca 24 st

  • 3 dl mandelmjöl

  • 1 dl majsmjöl

  • 2 dl rismjöl

  • 1 dl strösocker

  • 1½ tsk vaniljsocker

  • 1 tsk fiberhusk

  • 150 g smör eller margarin

  • 1 dl lemoncurd, recept finns här annars finns det färdig att köpa i affären

  • Florsocker att pudra över vid servering

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Placera 24 småformar på en plåt.

  2. Blanda mandelmjöl, majsmjöl, rismjöl, strö- och vaniljsocker samt fiberhusk i en matberedare. Dela matfettet i bitar och lägg ner i blandningen. Kör maskinen tills det bildas en deg.

  3. Ta upp på lätt mjölat bakbord och arbeta samman till en smidig deg.

  4. Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla varje del till en stor längd. Dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla bitarna till bollar och placera dem i små pappersformar.

  5. Tryck med fingret en fördjupning i varje boll. Klicka ner lemoncurden med hjälp av en sked.

  6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.

  7. Pudra över lite florsocker vid servering.

See this content in the original post