Gnocchi med tomat, mozzarella och prosciutto
En enkel och snabb rätt med färsk gnocchi där allt slås i en form och gratineras i ugnen. Det är inte svårt att göra egen gnocchi men tar lite tid och då är den här färdiga varianten super. Tänk bara på att jag inte pratar om pasta nu (den heter ju också gnocchi) utan det här är potatisgnocchi. Du kan köpa färdig tomatsås eller göra egen. Klicka på ordet tomatsås i receptet så kommer du till receptet på en god och enkel tomatsås.
Ingredienser: 4 portioner
400 g färsk gnocchi
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
500 g tomatsås
2 mozzarella
(Valnötter)
Topping:
6 skivor prosciutto
Basilika
Citron
Riven parmesan
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg gnocchin i en oljad ugnsäker form. Krydda med salt.
Häll över tomatsåsen.
Bryt mozzarellan i bitar och fördela över tomatsåsen.
Ställ in i mitten av ugnen ca 20-25 minuter, tills gratängen får fin färg. Toppa gärna med lite valnötter de sista 10 minuterna så de inte bränns.
Toppa med prosciutto och citronskivor. Strö över parmesan och basilika vid servering.