Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Honungsglacerad kyckling med kryddigt ris

En saftig och god kyckling med röda granatäppelkärnor, torkade tranbär, pistagenötter, persilja och ett gyllene ris med gurkmeja. Alltihop en fröjd för både mun och öga.

4 portioner

Ingredienser:

Till kycklingen:

  • 1 msk rapsolja

  • 1 kg kycklingben

  • 1 tsk gurkmeja

  • 1 tsk spiskummin

  • 1 tsk vitlökspulver

  • 1 krm kanel

  • salt och peppar

  • 2 msk honung

    Till riset:

  • Basmatiris

  • 2 msk smör

  • 1 gul lök

  • 3 vitlökar

  • 1 tsk vitlökspulver

  • 1/2 tsk spiskummin

  • 1 tsk gurkmeja

  • salt och peppar

  • 1/2-1 dl torkade tranbär

Garnering:

  • Pistagenötter

  • Granatäppelkärnor

  • Persilja

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Krydda kycklingen med gurkmeja, spiskummin, vitlökspulver, kanel, salt och peppar.

2. Bryn kycklingen i en gryta och stek på lägre värme tills den nästan är klar. Ringla över honungen och stek en liten stund tills kycklingen är klar.

3. Under tiden, koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

4. Lyft ur kycklingen från grytan och håll varm under folie. Smält smöret och tillsätt lök och vitlök. Stek tills löken mjuknat och blivit brun.

5. Tillsätt riset, tranbären och kryddorna. Låt allt steka en stund så smakerna blandas.

6. Lägg i kycklingen och garnera med pistagenötter, granatäppelkärnor och persilja

See this content in the original post