Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Indisk kyckling garam masala

En kycklinggryta med indiska smaker som du serverar med ris. Strössla jordnötter över och servera med ett indiskt naanbröd.

Ingredienser: 4 portioner

  • 600 g kycklingfilé

  • 2 msk rapsolja

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 msk riven ingefära

  • 2 msk tomatpuré

  • 2 tsk garam masala (krydda)

  • 2 tsk gurkmeja

  • 1/2 tsk cayennepeppar

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • 1 burk krossade tomater

  • 1 burk kokosmjölk

  • 1 kycklingbuljongtärning

  • Jordnötter att strö över

  • Koriander

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skär kycklingen i små bitar. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en gryta tills den blir glansig.

  2. Tillsätt kyckling, vitlök, ingefära och alla kryddor. Stek tills kycklingen får fin färg. Tillsätt tomatpurén och låt fräsa med en stund.

  3. Häll i kokosmjölk, krossade tomater och smula i buljongtärningen.

  4. Låt grytan koka i ca 20-30 minuter tills kycklingen är färdig. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.

  5. Toppa med jordnötter och koriander och servera med ris och naanbröd.

See this content in the original post