Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kalljästa morotsfrallor

Goda frallor som blir så saftiga och får så fin färg av rivna morötter i degen. Gör degen på kvällen och baka ut till frallor. Jäs i kylen över natten och grädda dom direkt när du vaknar. Njut av nybakade, varma frallor till frukosten.

Ingredienser: 12 st

  • 25 g jäst

  • 2 dl mjölk

  • 2 dl vatten

  • 1 1/2 tsk salt

  • 2 msk rapsolja

  • 1 morot, finriven

  • 10-12 dl vetemjöl

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och blanda tills jästen är upplöst.

  2. Tillsätt salt, rapsolja och rivna morötter.

  3. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

  4. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda frallor.

  5. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten. (Om du inte vill jäsa dom över natten låter du dom jäsa ca 45 minuter innan du gräddar dom).

  6. Ta fram bröden på morgonen och sätt ugnen på 250 grader.

  7. Grädda bröden mitt i ugnen i 12-15 min. Låt dem svalna på ett galler.

See this content in the original post