Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kålpudding

Kålpudding är ju en riktig klassiker på matbordet. Servera med kokt potatis, pressgurka och självklart lite lingonsylt. Mannens favorit så jag gör alltid extra mycket så det räcker till matlåda också.

Ingredienser:

  • ½ vitkålshuvud, ca 600 g

  • smör till stekning

  • 1 msk ljus sirap

  • salt och peppar

  • ½ dl vatten

    Fyllning

  •  ½ gul lök, hackad

  •  500 g bland- eller fläskfärs

  • 1½ dl kokt ris

  • 1 ägg 

  • 1 dl grädde

  • 1 tsk salt

  • 1 krm svartpeppar

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skär bort stocken på vitkålen och skär kålen i mindre bitar.

  2. Fräs kålen lätt i smör i stor panna, ringla över sirap, salta och peppra.

  3. Häll på vatten och sjud samman i några min.

  4. Fräs löken mjuk. Blanda med färs, ris, ägg, grädde och kryddor till en lös färs.

  5. Låt kålen rinna av. Lägg hälften i en smord ugnsfast form. Bred på färsen och täck med resterande kål.

  6. Grädda mitt i ugnen i 200°, ca 45 min.

  7. Garnera med hackad persilja. Servera kålpuddingen med kokt potatis, pressgurka och lingonsylt.

See this content in the original post