Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kantarellpaj

Efter ett par timmar i skogen är korgarna fulla av svamp. Eftermiddagen ägnas åt rensning av denna dignande skörd. Jag gjorde den här goda kantarellpajen av en liten del av skörden.

Ingredienser: 6 personer

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl

  • 125 g smör

  • 3 msk iskallt vatten

Recept på glutenfri pajdeg har du här.

Fyllning

  • 1 liter färska kantareller, rensad och skuren i bitar.

  • 1 gul lök, finhackad

  • 2 msk smör

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk peppar

  • 1/2 tsk paprikapulver

  • 1 pkt bacon, i bitar

  • 1/2 paprika, i småbitar

Äggstanning

  • 4 ägg

  • 2 dl grädde

  • 2 dl mjölk

  • 1/2 tsk cayennepeppar

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peppar

  • 3 msk persilja, hackad

Gör så här:

See this content in the original post
  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Kör alla ingredienser till pajdegen i en matberedare tills den precis går ihop.

  3. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ i kylen 30 minuter.

  4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.

  5. Fräs lök, paprika, svamp och bacon i smör i en stekpanna tills det mjuknar och får lite färg. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häll i botten av pajskalet.

  6. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och slå den i pajskalet.

  7. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills den får fin färg.

  8. Garnera med lite persilja och servera med en grönsallad.

See this content in the original post