Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Knäck

Julens klassiker är väl ändå knäck. Min favorit av allt julgodis. Så goda att jag undrar varje år varför man bara kokar dessa till jul? Prova även de här lakritsknäcken!

Ingredienser: ca 70 stycken

  • 2 dl strösocker

  • 2 dl ljus sirap

  • 2 dl vispgrädde

  • 1 påse hackad mandel, 50 g

  • 2 msk smör

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull.

  2. Koka utan lock tills temperaturen når 124° eller gör ett kulprov. Rör om då och då.

  3. Rör ner mandel och smör.

  4. Häll smeten i knäckformar, jag brukar hälla smeten i ett rostfritt enlitersmått med handtag så blir det lättare att hälla i formarna. Annars tar du 2 teskedar och öser i formarna med. Ställ i kylen att stelna.

  5. Förvara svalt i burkar med lock. Lägg smörpapper mellan lagren så de inte kladdar ihop.

See this content in the original post