Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Köttbullar med gräddsås

Köttbullar, kan man annat än älska dessa underbart goda trillade bollar. Passar både till potatis, pasta, ris eller potatismos. Det senare är vår favorit.

Ingredienser:

500 g blandfärs
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 liten gul lök, finhackad och fräst i smör
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk kalvfond
1 tsk soja
2 tsk dijonsenap

Gräddsås:

  • 2 dl grädde

  • 1 msk kalvfond

  • salt, peppar

  • Maizena

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla 10 minuter.

  2. Tillsätt färs, lök, peppar och salt och resterande ingredienser. Blanda väl.

  3. Fukta händerna lätt med kallt vatten, forma små köttbullar och lägg på vattensköljt fat eller bakpapper.

  4. Stek bullarna gyllene i smör i omgångar. Flytta över till en annan panna.

  5. Efter sista stekningen slår du grädde i pannan, kokar upp och smakar av med kalvfond, senap, salt och peppar. Red av med maizena om du önskar tjockare sås.

  6. Servera med lingon, pressgurka och kokt potatis eller potatismos.

See this content in the original post