Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Köttfärslimpa fylld med skinka och jalapenos

Köttfärslimpa är ju så enkelt och gott. Att sen fylla den med godsaker som du har i kylen gör den ju bara ännu godare! Lägg potatis och morötter bredvid så har du allt i en form!

Ingredienser

  • 800 g nötfärs

  • 1 gul lök, grovt riven

  • 1 stort ägg

  • 0,5 dl tomatsås

  • 2 tsk dijonsenap

  • 1 tsk salt

  • 1 krm peppar

  • 1 msk oregano

  • 1 msk soja

    Fyllning:

  • Ca 10 skivor skinka

  • 2 dl riven ost

  • Jalapenos

  • Basilika eller koriander

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda ihop ingredienserna till köttfärssmeten.

  3. Lägg ut på gladpack och forma till en rektangulär platta. Fördela den rivna osten på färsen, lägg på skinkan och strö över jalapenos. Avsluta med lite kryddgrönt.

4. Rulla ihop med hjälp av folien till en rulle.

5. Lägg i ugnsform, pensla med lite tomatsås eller ketchup och gärna potatis och morötter runt om. Låt gå i ugn i ca 45 minuter, höj eventuellt ugnsvärmen sista 10 minuterna.

See this content in the original post