Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kycklinggratäng med hetta

Den här kycklinggratängen gör jag med kycklingben. Men du kan du göra den på file också om du vill. Kycklingbenen blir så saftiga och goda i den goda såsen. Lägg allt i en form, vispa ihop såsen och skjuts in i ugnen. Koka lite ris under tiden gratängen står inne.

Ingredienser: 4 portioner

  • 1 kg kycklinglår

  • Salt och peppar

  • Paprikapulver

  • Vitlökspulver

  • 1 dl oliver

  • 1 gul lök, hackad

  • 1 paprika, hackad

  • 3 dl grädde

  • 2 msk tomatpuré

  • 1-2 tsk sambal oelek

  • 75 g fetaost

  • 1 salladslök, i tunna skivor

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Lägg kycklingen i en ugnsform. Krydda med salt, peppar, paprikapulver och vitlökspulver. Fördela oliverna över.

  3. Stek lök och paprika tills de mjuknar. Lägg över kycklingen.

  4. Vispa ihop grädde, tomatpuré och sambal oelek i en skål. Häll över allt i formen.

  5. Avsluta med att smula fetaosten överst och sätt in i mitten av ugnen ca 40-50 minuter tills kycklingen är klar.

  6. Garnera med salladslök och servera gratängen med ris.

See this content in the original post