Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kycklinggryta

En av sönerna överraskade med den här goda kycklinggrytan häromdagen. Var tvungen att lägga ut receptet då vi alla slukade grytan tills den ekade tom.

Ingredienser: 4 portioner

  • 500 g kycklingfilé

  • 2 dl créme fraiche paprika-chili

  • 2 1/2 dl grädde

  • smör att steka i

  • 2 rödlökar

  • 1 röd paprika

  • salt och peppar

  • 1 krm cayennepeppar

  • 1/2 kruka persilja

  • 1 hönsbuljongtärning

  • (maizena)

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Strimla kycklingen.

  2. Hacka lök i ganska grovt.

  3. Skär paprika i små bitar.

  4. Stek lök och paprika i smör. Tillsätt kycklingen och låt allt fräsa en stund.

  5. Ha i creme fraiche, grädde och buljongtärning. Låt puttra ca 10 minuter tills kycklingen är klar.

  6. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar. Red av med lite maizena om du tycker det behövs.

  7. Avsluta med att ha i den hackade persiljan.

  8. Servera med ris!

Följ mig gärna på Instagram https://www.instagram.com/matochpysselbloggen/

See this content in the original post