Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Lemoncurd

En god citronkräm som smakar underbart gott på rostat bröd. Använd den som fyllning i tårtor och bakverk eller varför inte till glass!

Ingredienser:

  •  2 ekologiska citroner, saft och skal

  • 2 äggulor

  • 1 ägg

  • 2 dl strösocker

  • 100 g smör

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Tvätta citronerna och riv skalet fint. Pressa ur saften.

  2. Vispa äggulor, ägget och strösocker pösigt i en kastrull. Tillsätt citronskal och citronsaft.

  3. Värm under omrörning tills krämen tjocknar. Var försiktig så det inte kokar.

  4. Ta kastrullen från värmen och vispa i 100 g smör i bitar. Låt svalna. Häll över i väl rengjord burk och förvara burken i kylen.

See this content in the original post