Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Grillad limelax med avocado-mangosalsa och kokosris

Jag älskar kombinationen med grillad limelax, den söta, fruktiga salsan och det smakrika och krämiga kokosriset. Så gott och så vackert. Om du inte har provat kokosris än så är det dags att prova idag!

Ingredienser 4 portioner

Limelax

  • 4 laxfileer

  • 3 msk olivolja

  • 2 tsk lime zest

  • 3 msk pressad lime juice

  • 3 vitlöksklyftor, pressade

  • Salt och svartpeppar

    Kokosris

  • 4 dl kokosmjölk

  • 2 dl vatten

  • 3 dl jasminris

  • 1/2 tsk salt

    Avocado-Mango Salsa

    Se recept här.

Gör så här:

Laxen

  1. Blanda olivolja, lime zest, lime juice, vitlök, salt och peppar. Häll allt i en fryspåse, lägg i laxen och låt marinera ca 30 minuter.

  2. Under tiden gör du riset. Skölj riset tills det är klart och fint. Koka upp kokosmjölk, vatten, ris och salt. Sjud under lock ca 20 minuter.

  3. Gör salsan och låt den stå och dra till sig smakerna.

  • Grilla laxen på grillen eller stek den i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Servera laxen med kokosriset och salsan.