Marockansk fisk med saffran och ingefära
En enkel fiskrätt fylld med goda smaker. Originalreceptet tillagas i en tagine men då jag tyvärr inte har någon än så har jag gjort om receptet lite.
Ingredienser: 4 portioner
500 g fiskfile (torsk eller lax)
2 msk hackad persilja
2 msk hackad koriander
1 dl olivolja
2 msk paprikapulver
1 påse saffran
1 msk riven ingefära
1 citron
400 g krossade tomater
2 vitlöksklyftor pressade
1 msk spiskummin
Salt och peppar
2 morötter
1 gul lök
Garnering
Gröna och svarta oliver
Koriander
Gör så här:
Blanda persilja, koriander, olivolja, paprikapulver, saffran och ingefära i en stor skål. Tillsätt saft från en halv citron. Lägg i fiskfileerna och låt marinera i kylen i 1 timme. Skär citronhalvan som är kvar i tunna skivor.
Blanda tomater, vitlök och spiskummin i en kastrull och koka tomatsåsen ca 10 minuter. Salta och peppra.
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär morötter och lök i tunna skivor och lägg i en form. Häll tomatsåsen över och sätt in i ugnen med folie över i ca 20 minuter.
Ta ut ur ugnen och lägg fisken över grönsakerna. Häll över marinaden och tillsätt oliver runt om fisken. Lägg citronskivorna på fiskfileerna och sätt tillbaka formen i ugnen ca 20 minuter tills fisken är klar.
Servera med couscous.