Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Marockansk fisk med saffran och ingefära

En enkel fiskrätt fylld med goda smaker. Originalreceptet tillagas i en tagine men då jag tyvärr inte har någon än så har jag gjort om receptet lite.

Ingredienser: 4 portioner

  • 500 g fiskfile (torsk eller lax)

  • 2 msk hackad persilja

  • 2 msk hackad koriander

  • 1 dl olivolja

  • 2 msk paprikapulver

  • 1 påse saffran

  • 1 msk riven ingefära

  • 1 citron

  • 400 g krossade tomater

  • 2 vitlöksklyftor pressade

  • 1 msk spiskummin

  • Salt och peppar

  • 2 morötter

  • 1 gul lök

Garnering

  • Gröna och svarta oliver

  • Koriander

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda persilja, koriander, olivolja, paprikapulver, saffran och ingefära i en stor skål. Tillsätt saft från en halv citron. Lägg i fiskfileerna och låt marinera i kylen i 1 timme. Skär citronhalvan som är kvar i tunna skivor.

  2. Blanda tomater, vitlök och spiskummin i en kastrull och koka tomatsåsen ca 10 minuter. Salta och peppra.

  3. Sätt ugnen på 225 grader.

  4. Skär morötter och lök i tunna skivor och lägg i en form. Häll tomatsåsen över och sätt in i ugnen med folie över i ca 20 minuter.

  5. Ta ut ur ugnen och lägg fisken över grönsakerna. Häll över marinaden och tillsätt oliver runt om fisken. Lägg citronskivorna på fiskfileerna och sätt tillbaka formen i ugnen ca 20 minuter tills fisken är klar.

  6. Servera med couscous.

See this content in the original post