Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Marockansk kycklinggryta med linser

En smakrik marockansk kycklinggryta med linser. Bryn allt i samma panna och sätt sedan in hela grytan i ugnen och låt den gå klart där. Servera med couscous eller ris om du vill.

Ingredienser: 4-5 portioner

  • 1 kg kycklingdelar

  • Rapsolja

  • 1 gul lök, finhackad

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 1 1/2 msk paprikapulver

  • 1 tsk spiskummin

  • 1/2 tsk kanel

  • 2 1/2 de röda linser

  • 250 g körsbärstomater

  • 5 dl kycklingbuljong

  • 3 lagerblad

  • 1 nypa chiliflakes

  • Saft från 1/2 citron

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Hetta upp rapsolja i en ugnssäker gryta. Bryn kycklingdelarna tills de får fin färg runt om. Salta och peppra. Plocka ur kycklingen och lägg på ett fat.

  3. Stek lök, vitlök och kryddor tills löken mjuknar.

  4. Tillsätt linser, tomater, kycklingbuljong, lagerblad, chiliflakes och citronsaft.

  5. Ställ in hela grytan i ugnen i ca 20-25 minuter tills kycklingen och linserna är klara.

  6. Smaka av om det behövs mer salt eller kryddor. Garnera med färska kryddor och servera.

  7. Servera som den är eller koka lite couscous eller ris till.

See this content in the original post