Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Marockanska inlagda citroner

Lägg dem i en gryta eller hacka och servera som tillbehör till kyckling, fisk eller lamm. Även gott i sallader och till stekta grönsaker. De marockanska citronerna skärs ofta i fyra, nästan genomgående, klyftor för att hålla formen samtidigt som fruktköttet kan saltas. Du äter alltså hela citronen, även skalet.

Ingredienser:

  • 5 st ekologiska citroner

  • 2 msk olivolja

  • Saften från 2 citroner

  • Hett vatten

  • Salt

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Diska glasburken ordentligt i hett vatten.

  2. Tvätta citronerna ordentligt, skär bort den lilla spetsiga delen på citronens båda sidor. Skär sedan ett kryss i mitten, lägg salt i krysset.

  3. Tryck ner citronerna i burken, de ska ligga tätt ihop, inte flyta runt i. Tryck på dem så de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.

  4. Häll i citronsaft från citronerna.

  5. Sätt på lock och låt stå i rumstemperatur över natten. Tryck ner citronerna lite igen så de släpper ifrån sig ännu mer saft. Upprepa 3 dagar. Citronerna ska vara helt täckta med saft nu, om inte så fyll på med mer citronsaft.

  6. Låt citronerna marinera i ca en månad på mörkt och svalt ställe. Ev. i nederdelen av kylen.

See this content in the original post