Morotssoppa med apelsin och ingefära
Den här morotssoppan smakar alldeles ljuvligt gott med en touch av apelsin och ingefära. Lite cayennepeppar sätter lite extra sting på den också.
Ingredienser: 4 portioner
500 g morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 krm cayennepeppar
2 tsk finriven ingefära
8 dl grönsaksbuljong
Skal och saft av 1 apelsin
Salt och peppar
Servering:
Turkisk yoghurt
Basilika
Gör så här:
Skala och riv morötterna. Skala och hacka lök och vitlök.
Fräs allt i en kastrull i smör.
Tillsätt cayennepeppar och ingefära.
Tillsätt grönsaksbuljong och apelsin.
Låt soppan koka 10 minuter och mixa sen soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med turkisk yoghurt, basilika och ett gott bröd.