Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Morotssoppa med apelsin och ingefära

Den här morotssoppan smakar alldeles ljuvligt gott med en touch av apelsin och ingefära. Lite cayennepeppar sätter lite extra sting på den också.

Ingredienser: 4 portioner

  • 500 g morötter

  • 2 gula lökar

  • 2 vitlöksklyftor

  • 2 msk smör

  • 2 krm cayennepeppar

  • 2 tsk finriven ingefära

  • 8 dl grönsaksbuljong

  • Skal och saft av 1 apelsin

  • Salt och peppar

Servering:

  • Turkisk yoghurt

  • Basilika

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skala och riv morötterna. Skala och hacka lök och vitlök.

  2. Fräs allt i en kastrull i smör.

  3. Tillsätt cayennepeppar och ingefära.

  4. Tillsätt grönsaksbuljong och apelsin.

  5. Låt soppan koka 10 minuter och mixa sen soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.

  6. Servera soppan med turkisk yoghurt, basilika och ett gott bröd.

See this content in the original post