Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Pankopanerad torskfilé med nudelsallad och vitlöksdressing

Älskar den här frasiga, pankopanerade torsken som jag serverar med en smaskig nudelsallad. Toppa det hela med lite vitlöksdressing och servera med hackade jordnötter. Du kan servera nudelsalladen både kall eller lite ljummen.

Ingredienser: 4 portioner

  • 500 g torskfile

  • Salt och peppar

  • 1 ägg

  • 1 dl vetemjöl

  • 2 dl panko

  • 4 msk rapsolja att steka i

Nudelsallad:

  • 200 g risnudlar

  • 200 g rödkål

  • 1 lime, både saft och finrivet skal

  • 1/2 tsk salt

  • 2 krm svartpeppar

  • 1 påse salladsmix

  • 2 dl hackade jordnötter

Vitlöksdressing:

  • 2 vitlöksklyftor, finhackade

  • 2 msk rapsolja

  • 1 1/2 dl sweet chilisås

  • 1/2 msk japansk soja

  • 1 msk finriven ingefära

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skär torsken i mindre bitar. Salta och peppra. Vispa upp ägget i en skål, häll mjöl och panko i varsin tallrik. Vänd torsken först i mjöl, sen i ägg och sist i pankon. Lägg på en tallrik och gör sen dressingen.

  2. Finhacka vitlöken och stek i olja i en kastrull tills den är gyllene. Tillsätt resten av ingredienserna till dressingen och koka några minuter på svag värme.

  3. Strimla rödkålen fint och blanda i salt, limeskal och limesaft.

  4. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och kyl i kallt vatten om du ska servera salladen kall annars blandar du i den i rödkålen direkt. Tillsätt en påse salladsmix och blanda.

  5. Stek torskbitarna i oljan ca 2-3 minuter på varje sida.

  6. Lägg upp nudelsalladen på tallrikar, lägg på de frasiga torskbitarna och servera med vitlöksdressingen och finhackade jordnötter.

See this content in the original post