Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Röd pestokyckling

En jättegod och enkel kycklingrätt med extra sting av den röda peston.

Ingredienser: 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer

  • 2 msk smör

  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 gul paprika

  • 4 msk röd pesto

  • 1 msk kycklingfond

  • 1 dl vitt vin

  • 3 dl grädde

  • Salt och peppar

  • 10 körsbärstomater

  • Basilika

  • Parmesanost att riva över vid servering

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i småbitar. Strimla kycklingen.

  2. Bryn allt i smör i en gryta.

  3. Tillsätt vin, grädde, pesto, tomater och kycklingfond. Låt koka några minuter tills kycklingen är färdig.

  4. Smaka av med salt och peppar.

  5. Avsluta med att röra ner basilika och strö över riven parmesan.

  6. Servera med tagliatelle.

See this content in the original post