Rostad tomatsoppa med tofu, krutonger och parmesan
En god mustig tomatsoppa som är perfekt att göra av sommarens tomatskörd. Toppa med tofu och brödkrutonger för att göra den lite matigare.
Ingredienser: 4 portioner
1 lök
800 g tomater
3 klyftor vitlök
½ msk olivolja
Några kvistar timjan
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl grädde
1/2 dl riven parmesan
2 msk tomatpuré
1 st grönsaksbuljongtärning
2 msk basilika, hackad
Salt och peppar
150 g tofu
Brödkrutonger
Riven parmesan
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela tomater och lök i bitar och lägg på en plåt tillsammans med vitlöksklyftor och timjan. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i cirka 1 timme.
Ta bort timjankvistarna och lägg över grönsakerna i en gryta. Tillsätt tomatpuré, basilika, parmesan och buljongtärning och mixa med stavmixer.
Häll på vatten och grädde och låt koka upp.
Lägg sist i tofun i bitar så den blir varm.
Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med krutonger och riven parmesan.