Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Saffranskakor

Älskar du saffran så är det här kakan för dig! Enkla att göra och supergoda. För att göra kakan extra festlig doppar jag dom i mörk choklad och strör på kokos eller mandel. Annars slinker dom lätt ner bara som dom är också!

Ingredienser: ca 40 kakor

  • 125 g rumstempererat smör

  • 2 1/2 dl strösocker+1 dl strösocker till rullningen

  • 1 ägg

  • en nypa salt

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 0,5 g saffran med 1 tsk starksprit

  • 1,5 tsk bakpulver

  • 4 dl mjöl

  • 100 g mörk choklad

  • Kokos eller hackad mandel

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Blanda saffran och sprit tillsammans och låt stå några minuter.

  3. Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.

  4. Vispa upp smör, strösocker med elvisp ca 2 minuter på hög hastighet.

  5. Tillsätt ägget och vispa någon minut till.

  6. Ta fram en annan bunke och tillsätt de torra ingredinserna.

  7. Vänd ner i smörblandningen. Rör om väl och arbeta till en smidig deg.

  8. Rulla bollar och rulla i socker. Platta till kakan något.

  9. Grädda 7-10 minuter i mitten av ugnen.

    Låt kakorna vila 10 minuter på plåten.

  10. Doppa kakorna i mörk choklad och strö på kokos eller hackad mandel.

See this content in the original post