Salted caramel pannacotta med kanderade hasselnötter
Pannacotta finns ju i oändligt många olika smaker och den här med smak av salted caramel och toppad med kanderade hasselnötter är en riktig fullträff!
Ingredienser: 4 små dessertglas
2,5 dl vispgrädde
3/4 dl karamelliserad mjölk
1/2 dl gelesocker multi
1/2 dl strösocker
1/2 msk vatten
1/2 dl hasselnötter, grovhackade
Flingsalt
Gör så här:
Hetta upp mjölken i en kastrull. Precis når den börjar koka rör du i den karamelliserade mjölken.
Tillsätt gelesockret och låt koka någon minut. Ha i en nypa flingsalt och häll sedan upp i små dessertglas.
Ställ in i kylen i ett par timmar.
Smält strösocker ihop med vattnet i en kastrull. Tillsätt de grovhackade nötterna, rör om och häll upp på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt.
Låt svalna innan du bryter de kanderade nötterna i bitar och toppar pannacottan med. Jag ställde en chokladbit i också vid servering.