Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Tex-Mex köttbullar

Prova lite andra smaker på köttbullarna! Tacokrydda, jalapeños, ost och vitlök. Servera i en kryddig tomatsås med smält cheddarost och ställ fram en skål tacochips att doppa i. Eller servera med ris funkar ju också.

Ingredienser: 4 portioner

  • 500 g blandfärs

  • 1 dl riven ost

  • 1/2 dl ströbröd

  • 1 ägg

  • 3 msk färsk koriander, finhackad (om du inte gillar koriander så byt ut mot persilja)

  • 2 vitlöksklyftor, pressade

  • 3-4 msk inlagda jalapeños, finhackade

  • 1 påse tacokrydda

Tomatsås:

  • 1 gul lök, finhackad

  • 1 burk krossade tomater

  • 1-2 tsk sambal oelek

  • Salt och peppar

  • 1/2 liten burk majs

  • 4 skivor hamburgerost

  • Koriander, finhackad

Servering:

  • Tacochips eller ris

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Ta fram en skål och ha i alla ingredienser till köttbullarna. Blanda allt väl och rulla bullar och bryn i en stekpanna. Lägg på ett fat under tiden du gör såsen.

  2. Stek löken i samma panna på svag värme tills den är mjuk och glansig. Tillsätt krossade tomater, sambal oelek, salt och peppar. Låt koka 5 minuter. Tillsätt majsen och lägg i köttbullarna. Låt de koka färdigt i tomatsåsen i ca 10 minuter.

  3. Skär osten i mindre bitar och fördela över såsen. Lägg ett lock över och låt puttra nån minut tills osten smält.

  4. Strö över koriander och servera med tacochips.

See this content in the original post