Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Tigerkaka

Sockerkaka är ju så gott till fikat och den här tigerkakan har ju både smak av choklad och vanilj som är mina favoriter.

Ingredienser:

  • 150 g smör

  • 1,5 dl mjölk

  • 3-4 ägg (beroende på storlek)

  • 3,5 dl strösocker

  • 4,5 dl vetemjöl

  • 1 msk vaniljsocker

  • 2 tsk bakpulver

  • 0,5 tsk salt

Till chokladsmaken:

  • 0,5 dl mjölk

  • 0,5 dl kakao

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader och smörj en form som rymmer minst 2 liter med smör. Bröa formen med ströbröd

  2. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner mjölken. Ställ åt sidan.

  3. Vispa ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke. Sikta vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock smet med slickepott.

  4. Tillsätt smörmjölken och fortsätt vänd ihop till en jämn smet med slickepotten.

  5. Häll upp hälften av smeten i en annan bunke. Tillsätt kakao och mjölk. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet.

  6. Fyll formen med smeten genom att varva lite i taget av varje smet tills all smet är slut. Grädda sedan kakan i nedre delen av ugnen i 45-60 minuter eller tills kakan är helt genomgräddad.

  7. Låt kakan svalna lite i formen innan du stjälper ut den.

See this content in the original post