Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Tomatpaj med fetaost och oliver

Jag passade på att göra den här goda tomatpajen med fetaost och oliver av min dignande skörd av tomater. Pajen får en god sötma av tomaterna och sälta av fetaosten. Servera med en god sallad .

Ingredienser: 6 portioner

Pajdeg:

  • 125 g smör

  • 3 dl vetemjöl

  • 3 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 1/2 purjolök, strimlad

  • 1 vitlöksklyfta, finhackad

  • 400 g tomater(gärna körsbärstomater)delade

  • 150 g fetaost

  • 1 dl svarta urkärnade oliver

  • 3 ägg

  • 2 dl grädde

  • Salt och peppar

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda degen, gärna i matberedare. Kavla ut och klä en pajform 27 cm i diam med pajdegen. Ställ i kylen 20 min.

  2. Förgrädda pajskalet i 200° i 10 min.

  3. Smält smöret i en kastrull och koka purjolöken och vitlöken mjuk i smöret ca 5 minuter.

  4. Blanda tomater, purjolök, vitlök, fetaost och oliver. Lägg blandningen i det förbakade pajskalet.

  5. Vispa ihop ägg, grädde salt och peppar och häll över fyllningen.

  6. Grädda i ugn ca 30-40 minuter.

  7. Toppa med lite finhackad persilja och servera med en god sallad.

See this content in the original post