Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Tomatsallad med rödbetor och fetaost

En snabb och vacker tomatsallad med mina odlade tomater och polkabetor. En snabb dressing över och allt är klart att servera.

Ingredienser:

  • Tomater, helst olika sorter och färger

  • Polkabetor eller rödbetor

  • Fetaost

  • Solroskärnor

Dressing:

  • 3 msk olivolja

  • 2 msk färskpressad citron

  • Salt och peppar

  • Perilja, finhackad

  • Basilika, finhackad

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skär stora tomater i tunna skivor. Dela mindre tomater men de minsta kan vara hela.

  2. Skiva betorna tunt i en mandolin. Jag älskar att äta de råa men om man vill kan man ju ta färdigkokta och skära tunt.

  3. Lägg allt snyggt på ett fat och smula över fetaost och strö över solroskärnor.

  4. Blanda alla ingredienser till dressingen och häll över.

See this content in the original post