Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Trillingnöt med nougat

Trillingnöten var ju mannens favorit i Alladinasken innan den togs bort. I år gör jag egna trillingnötter med smak av nougat så får vi se om han blir glad!

Ingredienser:

  • 150 g hasselnötter

  • 150 g nougat

  • 150 g mjölkchoklad

  • (25 g vit choklad till garnering om man vill)

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225° och rosta hasselnötterna i ca 10 minuter. De får inte bli brända. Gnugga bort skalet med en handduk.

  2. Smält nougaten försiktigt i microugnen (eller över vattenbad)

  3. Häll i nötterna i nougaten och blanda runt ordentligt. Lyft upp dom 3 och 3 och lägg på bakplåtspapper. Ställ i kyl och låt stelna.

  4. Smält mjölkchokladen försiktigt i microugnen (eller över vattenbad)

  5. Doppa trillingnötterna i chokladen med hjälp av en gaffel och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.

  6. Smält den vita chokladen försiktigt i microugnen (eller över vattenbad) och ringla över trillingnötterna, eller hoppa det momentet och servera som de är. Lika goda ändå!

See this content in the original post