Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Ugnsstekt falukorv med bostongurka

En riktig god och enkel vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen. Passar så gott med potatismos eller varför inte prova blomkålsmos för omväxlings skull!

Ingredienser: 6 portioner

  • En falukorv ca 800 g

  • 2 msk senap

  • 2 msk ketchup

  • 2 msk bostongurka

  • 1 dl riven ost

  • 1 stor gul lök i stora bitar

  • 1 msk rapsolja

  • 1 burk krossade tomater

  • Salt och peppar

  • 1 nypa socker

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Skär skåror i falukorven och lägg i en ugnssäker form.

  3. Blanda senap, ketchup och bostongurka. Bred ut i skårorna.

  4. Strö den rivna osten över.

  5. Bryn löken i olja i en kastrull.

  6. Tillsätt tomater, salt, peppar och en nypa socker.

  7. Låt koka ihop och häll såsen i formen bredvid korven.

  8. Sätt in i ugnen i ca 20 min tills korven får fin färg.

  9. Servera med potatismos och en grönsallad.

See this content in the original post