Ugnsstekt falukorv med bostongurka
En riktig god och enkel vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen. Passar så gott med potatismos eller varför inte prova blomkålsmos för omväxlings skull!
Ingredienser: 6 portioner
En falukorv ca 800 g
2 msk senap
2 msk ketchup
2 msk bostongurka
1 dl riven ost
1 stor gul lök i stora bitar
1 msk rapsolja
1 burk krossade tomater
Salt och peppar
1 nypa socker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skär skåror i falukorven och lägg i en ugnssäker form.
Blanda senap, ketchup och bostongurka. Bred ut i skårorna.
Strö den rivna osten över.
Bryn löken i olja i en kastrull.
Tillsätt tomater, salt, peppar och en nypa socker.
Låt koka ihop och häll såsen i formen bredvid korven.
Sätt in i ugnen i ca 20 min tills korven får fin färg.
Servera med potatismos och en grönsallad.