Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Violsocker

Trädgården doftar så gott just nu av dessa luktvioler. Passa på att plocka och gör det här goda, söta och vackra violsockret. Gott att baka på, en sked i ditt te eller varför inte ge bort i present!

Ingredienser
2 delar violer, rengjorda och torra
1 del strösocker

See this content in the original post

Gör så här: 

  1. Rensa violerna, skölj om det behövs men låt sedan torka helt.

  2. Häll i socker och violer i en mortel, ta i omgångar och något mer socker än violer i varje vända. Mortla nu så blommorna helt krossas och ”sugs” upp av sockret. För över till en skål och gör om tills allt är mortlat.

  3. Lägg över i en vid form och sprid ut. Nu är sockret rätt fuktigt av blommorna så låt violsockret torka över natten.

  4. Smula sockret med fingrarna nästa dag och sila sockret genom en sil så det mesta av blommorna kommer bort.

  5. Häll över i en burk med tättslutande lock och förvara torrt och svalt.

See this content in the original post