Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Vitkålsgratäng

Så enkel och snabb att göra. Det perfekta tillbehöret och den ersätter väl potatisgratängen!

Krämig vitkålsgratäng


4-6 port

1/2 vitkålshuvud
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
riven ost

See this content in the original post

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat häller du på grädde och creme fraiche samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter.
Häll över vitkålsblandningen i en ugnsfast form och toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter, tills gratängen fått fin färg.

See this content in the original post