Nudelwok med lammytterfile
Nudelwok med asiatiska smaker är den perfekta resträtten! Rensa kylen på grönsaker, korv, kyckling eller lite köttrester. Idag hade jag en bit lammytterfile som var kvar sen helgen.
Nudelwok med asiatiska smaker
Ingredienser 4 pers
Ca 300 gram kött eller korv
200 g vitkål
1 lök
1 paprika
50 g haricots verde
6 champinjoner
100 g broccoli
1 morot
lite bladspenat
2 cm färsk ingefära
olja, att steka i
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 tsk sesamolja
1 msk soja
salt och peppar
2 paket nudlar
Gör så här
Bryn köttet i olja i en wokpanna. Salta och peppra. Lyft ur köttet medan du gör grönsakerna.
Strimla vitkål och lök tunt. Skär paprika, champinjoner, broccoli och morötter i bitar.
Skala ingefära och hacka fint.
Stek grönsakerna, ingefära och pressa över vitlök. Tillsätt sesamolja, sambal oelek, kryddor och soja. Rör om. Smaka av, tillsätt mer soja, sambal och kryddor om du önskar. Tillsätt en näve bladspenat och kött på slutet.
Tillsätt nudlarna eller servera bredvid.