Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Nudelwok med lammytterfile

Nudelwok med asiatiska smaker är den perfekta resträtten! Rensa kylen på grönsaker, korv, kyckling eller lite köttrester. Idag hade jag en bit lammytterfile som var kvar sen helgen.

Nudelwok med asiatiska smaker

Ingredienser 4 pers

  • Ca 300 gram kött eller korv

  • 200 g vitkål

  • 1 lök

  • 1 paprika

  • 50 g haricots verde

  • 6 champinjoner

  • 100 g broccoli

  • 1 morot

  • lite bladspenat

  • 2 cm färsk ingefära

  • olja, att steka i

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1 tsk sambal oelek

  • 1 tsk sesamolja

  • 1 msk soja

  • salt och peppar

  • 2 paket nudlar

See this content in the original post

Gör så här

  1. Bryn köttet i olja i en wokpanna. Salta och peppra. Lyft ur köttet medan du gör grönsakerna.

  2. Strimla vitkål och lök tunt. Skär paprika, champinjoner, broccoli och morötter i bitar.

  • Skala ingefära och hacka fint.

  • Stek grönsakerna, ingefära och pressa över vitlök. Tillsätt sesamolja, sambal oelek, kryddor och soja. Rör om. Smaka av, tillsätt mer soja, sambal och kryddor om du önskar. Tillsätt en näve bladspenat och kött på slutet.

  • Tillsätt nudlarna eller servera bredvid.

See this content in the original post