Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Ramenägg Ajitsuke Tamago

De här picklade äggen är en klassiker till Ramensoppa. Så goda och smakrika och med en fin gyllenbrun färg.

Ingredienser:

  • 6-8 ägg

  •  1 dl soja

  • 1/2 dl mirin

  • 1/2 dl sake

  • 1 stjärnanis

  • (1 shiitakesvamp)

  • (Katshuobushi, torkad, rökt fisk)finns i asiatiska affärer eller på nätet att beställa. Flingorna har en rik umamismak är en oersättlig smaksättare i det japanska köket.

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Stick ett hål i botten på varje ägg.

  2. Koka upp en kastrull med vatten och koka äggen 6 minuter. Lägg äggen i en skål kallt vatten med is och låt äggen kallna.

  3. Ta fram en skål och blanda ihop soja, mirin, sake och 5 dl vatten. För extra smak tillsätt gärna shiitakesvamp och katshuobushi. Lägg i de skalade äggen och låt marinera i 48 timmar.

See this content in the original post