Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Vårrullar

Visst tar de lite tid att göra men inget svårt och väl värt mödan. Frys in de som blir över och värm i ugn eller fritera. Funkar alldeles utmärkt att fylla med veggofärs för ett vegetariskt alternativ.

Ca 25 st vårrullar

  • 500 g färs av valfri sort

  • 50 g glasnudlar

  • 1 msk vegetabilisk olja

  • 1 klyfta vitkål (ca 400 g), strimlad

  • 2 medelstora morötter, rivna på grova sidan av rivjärnet

  • 3 vitlöksklyftor, finhackade

  • 2 salladslökar, finhackade

  • 1 msk färsk ingefära, hackad

  • 1 msk soja

  • Salt och peppar

  • 1 paket vårrulleplattor
    Smet att fästa vårrullarna med:
    2 matskedar mjöl
    2 msk kallt vatten
    Pensling:
    Vegetabilisk olja

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Koka upp glasnudlar enligt anvisning på förpackning, sila av och klipp nudlarna i kortare strimlor, ställ åt sidan.

  2. Hetta upp olja en stor wokpanna eller en stekpanna.. Fräs färsen tills den får färg. Tillsätt kål, morötter och stek en stund tills de mjuknar, ca 5-6 minuter.

  3. Vänd i glasnudlar, salladslök, vitlök, ingefära, soja, salt och peppar. Fräs i 30 sekunder och ställ sedan åt sidan. Låt fyllningen kallna helt innan du fyller vårrullarna.

4. Värm ugnen till 200°. Ta ett ark vårrullepapper (täck de andra så de inte torkar ut) och lägg ca 1 msk fyllning på. Rulla till mitten och vik in kanterna.

5. Blanda alla ingredienser till smeten som ska hjälpa vårrullarna att fästa. Pensla med smeten längst upp och stäng ihop vårrullen.

6. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med skarven nedåt. Pensla vårrullarna med olja och baka mitt i ugnen i ca 10-15 min. Öppna sedan luckan och vänd på dem och baka i ytterligare ca 10-15 min.   

7. Du kan frysa in vårrullarna, de håller sig i frysen upp till 3 månader, bara att ta ut och värma i ugnen eller fritera.

See this content in the original post