Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Chocolate chip cookies med havssalt

Amerikanska småkakor med choklad och en touch av havssalt ovanpå. Perfekta att ha i frysen och ta fram till fikat eller packa med i picknickkorgen.

Ingredienser: ca 25 stora kakor eller 50 små

  • 200 g smör, rumsvarmt

  • 4 dl brunt farinsocker

  • 1/2 dl strösocker

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 2 ägg

  • 3 dl vetemjöl

  • 6 dl havregryn

  • 1 tsk bikarbonat

  • 250 g mörk choklad, hackad i mindre bitar

  • Havssalt att strössla ovanpå

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker krämigt.

  3. Blanda i äggen ett i taget.

  4. Blanda ihop vetemjöl, havregryn och bikarbonat och arbeta in i smeten.

  5. Blanda sist i den hackade chokladen.

  6. Rulla smeten till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bollarna något och strö över lite havssalt.

  7. Grädda dom ca 12-15 minuter beroende på hur stora du gör dom De ska vara lite sega i mitten.

See this content in the original post