Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Kalljästa frallor

Ett superenkelt bröd att baka. Gör degen kvällen innan, tryck ut i en form, jäs över natten i kylen och grädda på morgon. Du får så gott och nybakat bröd till frukost.

Ingredienser: ca 15 stycken

  • 25 g jäst

  • 5 dl kallt vatten

  • 2 tsk salt

  • 1 msk honung eller sirap

  • 12 dl vetemjöl

  • 2 msk olja till formen

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet.

  2. Tillsätt salt, honung eller sirap och vetemjöl. Arbeta degen i cirka 10 minuter i maskin tills den känns riktigt elastisk.

  3. Smörj en rymlig form med kanter ca 20x 30 cm.

  4. Tippa ut degen i formen och platta sedan till den, plasta formen och ställ i kylen.

  5. Låt jäsa över natten.

  6. På morgonen, sätt ugnen på 250 grader.

  7. Mjöla bänken och tippa ur den kalla degen på bordet. Mjöla även ovanpå degen och skär lagom stora frallor som du lägger på plåtar med bakplåtspapper.

  8. Låt frallorna stå och jäsa cirka 30 minuter.

  9. Grädda bröden mitt i ugnen i 12-15 minuter tills de fått fin färg.

  10. Lägg på galler.

See this content in the original post