Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Budapestrulle

Älskar den här Budapestrullen. Nötmaräng med vispad grädde och mandarinklyftor. Du kan ju även fylla med bär efter säsong om du vill.

Ingredienser:

  • 6 äggvitor

  • 3 dl strösocker

  • 50 g marsanpulver

  • 100 g hasselnötter

Fyllning:

  • 4 dl vispgrädde

  • 1 burk mandariner

Garnering:

  • Mörk choklad

See this content in the original post

Gör så här:

  • Kör nötter och marsanpulver i en matberedare tills nötterna är finhackade.

  • Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under tiden du fortsätter vispa. Det är klart när bunken går att vända upp och ner utan att smeten åker ur.

  • Vänd försiktigt ner nötblandningen utan att vispa.

  • Bred ut eller ännu bättre spritsa ut 9-10 längder på ett bakplåtspapper. Då spricker inte tårtan så lätt när du rullar den sen.

  • Grädda mitt i ugnen på 175° ca 20-25 minuter.

  • Låt botten svalna ett par minuter och stjälp sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna under bakduk.

  • Vispa grädden ganska fast och bred ut på nötmarängen.

  • Låt mandarinklyftorna rinna av innan du fördelar dom över grädden.

  • Rulla ihop försiktigt.

  • Smält lite mörk choklad och ringla över tårtan. Ställ in i kylen innan servering.

See this content in the original post