Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Chapati, indiska bröd

Chapati är ett lättbakat indiskt tunnbröd. På 3 ingredienser gör du degen, kavlar och steker i stekpannan. Så gott att doppa i soppa, en mustig gryta eller bara bre på någon god röra och äta som de är.

Ingredienser: 8 bröd

  • 3 dl vetemjöl

  • 1, 5 dl vatten

  • 0,5 tsk salt

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, salt och vatten i en bunke. Knåda ihop den till en smidig deg.

  2. Dela degen i 8 bitar och rulla till bollar.

  3. Kavla ut på mjölat bord till ca 15 cm runda bröd.

  4. Stek bröden i en het, torr stekpanna ca 1 minut på varje sida.

  5. Lägg under en handduk för att hålla värmen och servera direkt.

  6. Recept på en snabblagad och god blomkålssoppa med indiska smaker hittar du här.

See this content in the original post